Slavonija pomaže Zagrebu

Od potresa koji je pogodio Zagreb, šteta se i dalje procjenjuje. Zagrebu pomaže i Vukovarsko-srijemska županija. Poslali su tri i pol tone prehrambenih proizvoda, vrijednih oko 200 tisuća kuna - koje su kupili od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na svom području. Tako su ujedno pomogli i OPG-ovima, kojima prodaja u jeku pandemije ne ide najbolje.

Damirova šunka, kobasica i slanina na Uskrs će se naći i na blagdanskom stolu Zagrepčana.

- Znate da smo mi prije par godina imali tu u našem području poplave i ljudi su sa svih strana dolazili pomagati slali su pomoć tako da evo sad mi šaljemo za Zagreb, rekao je vlasnik OPG-a iz Bošnjaka Damir Lenić.

Paketi puni hrane iz plodne Slavonije dobro će doći onima koji su u potresu ostali bez krova nad glavom.

- A s druge strane ipak pred blagdan Uskrsa će im dočarati ono vrijeme kako je bilo dok je bilo sve u redu, kazao je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci Branko Tomić.

Meso, jaja povrće, salata, tjestenina. Sve je to Vukovarsko-srijemska županija otkupila od svojih domaćih OPG-ova.

- Mi ćemo im pomoći da taj svoj višak koji trenutno ne mogu utržiti da im ne propadne i da dođu do svojih prihoda koji su krvavo odradili i zaradili, istaknuo je direktor tvrtke "Agro-klaster" Zdenko Podolar.

- Ne moraju se plašiti da ono što proizvodu da neće biti prodano, osigurati ćemo kupovinu i uvijek plasirati našim ljudima da imaju ono što je najosnovnije za život a to je prehrana, dodao je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Tone hrane već putuju prema skladištu Crvenoga križa u zagrebačkom Sigetu odakle će ih brojni volonteri raspodijeliti potresom pogođenim građanima.