Podržite 'lajkovima' riječke lutkare na internetskom festivalu

Gradsko kazalište lutaka Rijeka sudjelovat će u Prvom internet regionalnom festivalu teatra za djecu - PIR FEST, koji na inicijativu Gradskog pozorišta Podgorica iz Crne Gore počinje u srijedu, 8. travnja.

Riječko će kazalište lutaka sudjelovati sa svojom predstavom Avanture maloga Juju autorica Ivane Đula i Milice Sinkauz (prema stihovima i skladbi istoimene pjesme autora Žarka Roje i Petra Bergama) te redateljice Renate Carole Gatica,izvijestili su iz tog kazališta.

U okviru Prvog internet regionalnog festivala teatra za djecu na YouTube kanalu Gradskog pozorišta Podgorica prikazat će se devet predstava, a Avanture maloga Juju su na programu premijerno u petak, 10. travnja u 17 sati.

- Festival je pokrenut kako bi djeca, u vrijeme kada su obustavljena javna okupljanja i dalje mogla pratiti različite kazališne predstave, navodi se iz GKL Rijeka u čije je ima novom festivalu poruku uputila ravnateljica Magdalena Lupi Alvir:Ostali sudionici festivala su Gradsko pozorište Podgorica s predstavom Čarobnjakom iz Oza, Pozorište Boško Buha iz Beograda s predstavom Mala sirena, Pozorište mladih Novi Sad s predstavom Ljepotica i zvijer, Pozorište mladih Sarajevo s predstavom Kekec, Dečije pozorište Subotica s predstavom Par cipela, Malo pozorište Duško Radović iz Beograda s predstavom Strašne priče braće Grimm, Pozorište lutaka Pinokio iz Beograda s predstavom Knjiga o džungli te Festival pozorišta za djecu iz Kotora s projektom Njegoš za djecu: Kako rastu veliki ljudi.

- Kazališta će premijerno  prikazati svoje predstave od 8. do 16. travnja, a svaka će predstava biti dostupna za gledanje 14 dana od premijernog prikazivanja, zaključno s 30. travnjem. Festival je natjecateljskog karaktera, a predstave će se vrednovati glasovima publike, odnosno brojem 'lajkova'. Proglašenje pobjedničke predstave planirano je 30. travnja, izvijestili su iz Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Riječke lutkare podržite svojim 'lajkovima' na YouTube kanalu Gradskog pozorišta Podgorica: