Izdržite, ostanite doma!

U Dubrovniku od jučer nema novooboljelih, no još se čekaju nalazi 27-ero testiranih. Do sada su zaražene 64 osobe. Unatoč lijepom vremenu, Dubrovčani se pridržavaju mjera Kriznog stožera i ostaju doma.

Kamere bilježe neobičan prizor u srcu Dubrovnika. Prazne ulice znak su da su Dubrovčani ovu situaciju ozbiljno shvatili. Dubrovačkog trubadura Lučija to, kaže, ispunjava ponosom.

- Hrvati su prije mjesec dana, kad su čuli u Kini da se nešto događa, odmah pokupili doma i nisu izlazili. Kupili su robu što imaju za jesti i ja im poručujem da i dalje se tako drže i da uživaju u svojim obiteljima i svojoj djeci, rekao je Luči Capurso iz "Dubrovačkih trubadura".

Važnu poruku uputio je i zlatni dubrovački paraolimpijac.

- Poštujmo napore svih naših liječnika, medicinskog osoblja i svih ostalih službi koji brinu o našem zdravlju i sigurnosti. Ja sam ih poslušao i ne idem iz svog doma nigdje, osim po potrebne namirnice. Ostanite doma, poručuje Mihovil Španja, bivši paraolimpijac.

Vaterpolisti Juga ne gube vrijeme i vježbaju, a gdje drugdje nego - kod kuće.

- Prihvati izazov i ostani doma, rekao je Paulo Obradović, vaterpolit.

- Dragi naši, pred nama je najvažnija utakmica za sve nas, a izaći ćemo kao pobjednici, ako se svi ujedinimo i pridržavamo se uputa. Pomozimo našim herojima u borbi protiv korone. I zato - budi odgovoran, prihvati izazov i ostani doma, poruka je vaterpolista Tonija Popadića.

- Realno govoreći, i nije neki težak izazov, jel' tako. Budimo odgovorni prema sebi, a još više prema drugima. Izađimo iz ovoga kao jači i bolji ljudi, rekao je trener u VK Jug Vjekoslav Kobeščak.

U gradu, koji se može pohvaliti prvom karantenom u svijetu, iz 14. stoljeća, svjesni su važnosti ovakvih mjera i ovaj su izazov prihvatili bez prigovora.