Dirljiva zahvala dr. Bahtijarevića mladim Vinkovčanima

Učenici vinkovačke tehničke škole Ruđer Bošković, u organizaciji njihovog ravnatelja Mate Vukušića, izradili su i donirali Klaićevoj bolnici u Zagrebu vizire, neophodne za rad tijekom pandemije virusa Covid-19. Dirnut tom lijepom gestom doktor Zoran Bahtijarević napisao im je dirljivu zahvalu na svom Facebook profilu.

"Vremena izazova, bilo u ratu ili u miru, iznjedre puno lijepih priča, koje nam često promaknu i ostanu zabilježene samo u srcima onih do kojih su doprle. U želji da ova lijepa priča ipak ne bude jedna od nezabilježenih, i ovim putem želim izraziti zahvalnost Vinkovcima i Vinkovčanima. Kao što su prije gotovo tri desetljeća branili i obranili Hrvatsku, tako ni u ovom ratu s nevidljivim neprijateljem ne sjede skrštenih ruku. Nakon samo jednog telefonskog razgovora prije tri dana, jučer na adresu Klaićeve stižu viziri iz vinkovačke tehničke škole Ruđera Boškovića, u režiji njihovog ravnatelja Mate Vukušića.
Dok svuda oko nas padaju maske (dobri ljudi postat će jos bolji; oni loši samo će ih skinuti i pokazati pravo lice), Mate i njegova ekipa pobrinuli su se da vizirima zaštite zdravstvene radnike. Klaićeva je tek jedna u nizu bolnica kojima su pomogli, a niz se svakoga dana povećava.

Hvala Vinkovci, hvala dragi Mate!", napisao je dr. Bahtijarević u svojoj objavi.

Pomoću 3D pisača isprintali dijelove za bespilotnu letjelicu
Viziri za medicinare
Učenici i profesori izrađuju zaštitne vizire
Strojarskoj školi potrebne donacije za nabavku 3D printera za izradu vizira
Posebni 3D printani viziri donirani pulskoj Općoj bolnici