Uz nagradni kviz do Cannesa (jednog lijepog dana)

Kako bi se promovirala raznolikost europskog filma i TV serija među širom publikom Kreativna Europa - MEDIA, u suradnji s Europskom komisijom, organizira kviz #euFilmContest, čiji će pobjednici osvojiti odlazak na Međunarodni filmski festival u Cannesu.

Kviz #euFilmContest traje do 30. travnja, a s obzirom na to da je festival odgođen do daljnjeg, odabir i proglašenje pobjednika izvršit će se nakon što službeno potvrdi nove datume održavanja.

Za sudjelovanje natjecatelji moraju odgovoriti na 20 pitanja na temu europskog filma na službenoj stranici projekta.

- Cilj je projekta promidžba europskog filma, osobito među mlađom publikom, kao i jačanje vidljivosti i prepoznatljivosti Potprograma MEDIA, a i prilika za ljubitelje filma da posjete jedan od najvećih europskih filmskih festivala i steknu uvid iz prve ruke o europskoj filmskoj industriji, ističe se u obavijesti DKE - Ureda MEDIA Hrvatske.

U fokusu nagradne igre su mlađi gledatelji (od 18 do 25 godina), no u njoj mogu sudjelovati svi građani Europske unije i ostalih zemalja članica Programa Kreativna Europa (Island, Norveška, Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Srbija, Gruzija, Moldavija, Ukrajina, Tunis).

Nagradni odlazak na Međunarodni filmski festival u Cannesu, uključuje povratnu kartu i dva noćenja u Cannesu, sudjelovanje u aktivnostima s profesionalcima iz filmske industrije, ulaznice za dvije projekcije izabranih filmova iz programa Directors' Fortnight i The International Critics' Week te akreditaciju koja omogućuje pristup određenim festivalskim lokacijama.

Festival u Cannesu trebao se održati od 12. do 23. svibnja, a sada se razmatra pomicanje festivala na kasniji datum, ovisno o novim okolnostima razvoja epidemije.

Kviz možete riješiti na internetskoj stranici programa Media Kreativne Europe:
#euFilmContest