U osječkim urbanim vrtovima radi se punom parom

Provjerili smo kako u vrijeme ove krize funkcioniraju urbani vrtovi. Korisnici su svakodnevno na svojim parcelama, ali se strogo pridržavaju uputa Stožera civilne zaštite.

- Svi ljudi koji imaju svoje baščice dođu jer, zaista, ponesu si kući ono što imaju, ono što su uzgojili. Što kažu, djeca neće biti gladna. Pojest će nešto što dosad i nisu voljeli, a nije iz robnog centra nego s naše zemlje, kaže predsjednica Udruge "OSvrt" Sofija Majić.

Budući da su parcele dovoljno daleko - i dalje se i druže i rade, no samo uz dovikivanje i bez grupiranja. Korisnici ističu da upravo situacije poput ove najzornije pokazuju koliko je čovjek koji ima vrt - bogat.

- Grašak raste, luk je već skoro za berbu, blitve i raštike ima od zimus, sad kreće i drugo povrće. Zapravo sada počinje ona sezona kada počinje sve rasti, kada su intenzivni radovi u vrtu, kaže Maja Celing Celić.

Maja dodaje da će joj ovih dana u radovima pomagati i njezina kći, Maša, te ističe da dok god ima zemlje koja može pružiti urod i te volje i truda, nema straha da će ičega nedostajati.