Restorani kuhaju za one koji se neumorno bore protiv korone

Policija, vatrogasci i medicinsko osoblje ovih su dana na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa. Rade u smjenama i po 12 sati, a često nemaju vremena za jelo. U Istri su se stoga odlučili udružiti i osigurati im obroke.

Koronavirus - epidemija iz minute u minutu
Sve o koronavirusu

Meso, morske delicije, sve svježe i isključivo lokalno. U loncu samo najbolje iz našega mora.

- Za hladno predjelo imamo jednu brusketu s namazom od bijelog tartufa s mariniranom triljom i glavno jelo je zapečena crna palenta s modernim brudetom, kaže kuhar Dragan Jovanović za HRT-ov Regionalni dnevnik.


Svakoga dana jedan restoran kuha za one koji neumorno rade kako bi nas zaštitili.

- Sudjeluje deset restorana, uz to imamo OPG-ove koji doniraju svoju hranu, imamo ribarsku zadrugu koja daje svoju ribu, kaže kuharica Verica Jovanović.

Na noge se dignula cijela Istra, udruženi kao nikad. Svatko donira što može.

- Sad je najvažnije da damo svoj doprinos, koliko možemo, a mi imamo meso i, evo, odlučili smo pomoći, kaže vlasnik mesnice Robert Iveta.


- Rado ćemo se odazvati na sve akcije u ovakvim vremenima i nadamo se da ćemo barem malo ublažiti dane koji su pred njima, poručuje Igor Rubić iz Ribarske zadruge Istra iz Poreča.

40-tak obroka dnevno do vatrogasaca, policije i hitne službe dostavlja Crveni križ.

- Da pomognem o žurnim službama koje dežuraju kontinuirano jer one svakodnevno misle na nas i pomažu nama. I to je mali doprinos što mi možemo dati kao zajednica, kaže Jasna Vekić, ravnateljica Crvenog križa Pula.

Mali znak zahvalnosti za velike ljude.