Zagrebačke tržnice rade u kontroliranim uvjetima

Zagrebačke tržnice danas su radile u kontroliranim uvjetima. Otvoreni su štandovi i specijalizirane trgovine. Ali bilo je nesporazuma.

Umjesto na štandove, prodavači svaki u svojoj kućici na nekoliko metara razmaka. A građani, većinom, disciplinirano u redovima čekaju na svježe i domaće proizvode. Manji nesporazum dogodio se na Kvatriću.

- Došli smo ih upozoriti, jer prema odredbama Stožera RH nije dozvoljena prodaja ribe, bez obzira što je ovdje prostor prilagođen, ali najvjerojatnije je da će ta odluka tek sutra biti donesena, kazao je zapovjednik operativnih postrojbi civilne zaštite Maksimir, Ivan Purgar.

- Bilo je rečeno da se mora napraviti zaštita. Tu smo uložili, a to ne košta malo novaca, rekao je prodavač Nevenko Šiljak koji živi samo od te prodaje ribe u ribarnici.

Poslije je ribarnica zatvorena.

- Ni jedna ribarnica u Hrvatskoj ne radi. Mi se striktno držimo odluke i preporuka Nacionalnog stožera. Imamo 12 kiosaka na našim tržnicama u Zagrebu za prodaju svježe ribe i oni rade, kazao je direktor gradskih tržnica Stanko Gačić.

Odluku je stožer ipak donio popodne, ali je ponovno apelirao na korisnike da se drže pravila koja su izdana još prije.