Najuspješniji Hrvat američke TV: Sjedimo doma, gledamo vijesti i jedemo

Newyorčanin hrvatskih korijena Pete Radovich kreativni je direktor sportskog programa CBS-a, koji je doista ostvario svoj 'američki san', a kako proživljava 'noćnu moru' uzrokovanu koronavirusom, koja je snažno zahvatila grad u kojem živi, ispričao nam je tijekom izravnog uključenja u emisiju Dobro jutro, Hrvatska.

- Evo, svaku noć gledam filmove do 2 ujutro, spavam do 9 sati, ritam je kao da sam na odmoru u Dalmaciji, rekao je na početku razgovora Radovich priznavši da mu to baš odgovara.

Mjere zaštite od širenja epidemije u New Yorku su slične kao i u drugim dijelovima svijeta, više-manje svi ostaju doma, a pomalo ljudi izlaze u šetnju.

- Svi se drže mjera, na cesti nema puno automobila, ni ljudi, tako da mi se čini da kreće sve nabolje, komentirao je Radovich.

Što se tiče američkih sportaša, Radovich kaže da i oni, kao i svi drugi, ostaju doma: Neki imaju teretane doma, neki nemaju, nažalost. Ja sam se udebljao 2-3 kilograma, a sportašima će sigurno trebati mjesec dana da se vrate u kondiciju jer svi radimo isto, sjedimo doma, gledamo vijesti i jedemo i čekamo, ispričao je Radovich.

- Njujorško sjedište CBS-a je, inače, zatvoreno i ne može se ulaziti u zgradu jer kad se zaraza krenula širiti bilo je nekoliko slučajeva infekcije u CBS-u tako da svi moraju raditi od kuće, dodao je Radovich.

'Puno toga će se promijeniti'

Komentirajući šire utjecaje pandemije na društvo, Radovich je istaknuo da će se puno toga promijeniti, pogotovo na televiziji.

- Ja već tri tjedna radim od kuće i mogu reći da nije loše. Zbog nekih stvari se mora otići u ured, ali zbog nekih drugih, čini se, ne moramo. Mislim da ćemo na kraju više doma ostajati, što nije loše. Neke stvari je možda teže obaviti od kuće, ali nije loše doma biti malo više, kaže Radovich.

Najuspješniji Hrvat u svijetu američke televizije

Radovich je najuspješniji Hrvat u američkom televizijskom businessu. Osvojio je čak 37 Emmyja, najprestižnijih televizijskih nagrada na najvećem televizijskome tržištu na svijetu.

Iako je napravio karijeru iz snova, rođeni Amerikanac Radovich ostao je duboko vezan za zemlju i mjesta odakle su u New York došli njegovi roditelji. Za Šibenik ga veže podrijetlo njegovog oca koji je rođen na Kapriju.

Taj kreativni sportski direktor CBS-a  producent je emisija o američkom nogometu – pa tako i Superbowla. Njegov producentski rad godišnje prati više od 120 milijuna ljudi.

Pogledajte razgovor s Peteom Radovichem koji se video pozivom uključio u emisiju Dobro jutro, Hrvatska, te spot koji je naoravio za CBS kao u znak podrške svima: