Veliko srce bjelovarskih obrtnika

Iako su se i sami našli u teškim problemima, a mnogi su zbog mjera sigurnosti morali i zatvoriti svoje radnje, bjelovarski obrtnici nisu zaboravili na humanost.

Na poticaj ceha ugostitelja, oni koji još rade i dostavljaju hranu, osigurali su obroke za sugrađane slabijeg imovinskog stanja.

Još vrući  ćevapi iz ovoga bjelovarskoga ugostiteljskog objekta, koji u krizi preživljava zahvaljujući dostavi, uskoro će do bjelovarskih obitelji plićeg džepa. Akciju je potaknuo predsjednik ceha ugostitelja.

- Sada u Bjelovaru imamo 5 objekata.Očekujemo da će se javiti još kolega koji mogu odraditi nešto humanitarno.Evo na neki način smo oplemenili novac koji je izdvojila obrtnička komora, govori Damir Pavec, predsjednik Ceha ugostitelja HOK-a Bjelovar.

Hrvatska obrtnička komora proslijedila je obrtnicima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 10 tisuća kuna, a obrtnicima Bjelovara pripalo je 4 tisuće koje su odlučili raspodijeliti humanitarno.

- 1500 kuna smo donirali udruzi Iris za našu sigurnu kuću u borbi protiv Covida 19, a s preostalih 2400 kuna smo djelomično pokriti meso i ostale potrepštine  za 100 potrebitih, naglašava Gabrijela Marija Patačko, predsjednica Udruženja obrtnika Bjelovar.

I uz pomoć volontera Crvenoga križa pomoć stiže doista na adrese onih kojima je to najpotrebnije.

- Dijete je bolesno i 15 godina leži u krevetu. Onda i sami znate kako je.Ja sam u mirovini, mirovina je mala.Puno mi ovo znači, govori Ivan Bosanac.

Iako od  560 obrta u Bjelovaru sada gotovo polovica ne smije raditi, obrtnici najavljuju i nove humanitarne akcije tijekom epidemije.