Bakalar i sirnice na kućnom pragu za starije, bolesne, samce...

Na Veliki petak tradicionalno se jede bakalar. Zbog koronavirusa, a još više zbog kućnog budžeta u petak mnogi nisu mogli uživati u toj deliciji. U Trilju su se pobrinuli da socijalno ugroženi ni ove godine na Veliki petak ne ostanu bez besplatne porcije bakalara.

- Mi smo odlučili pripremiti bakalar za oko 250 ljudi, od toga najviše starih, samaca, bolesnih, želimo pokazati ono o čemu svi govorimo ovih dana, a to je solidarnost i briga za one koji su najpotrebitiji, kazao je gradonačelnik Trilja Ivan Šipić.

Vrijedni su volonteri Crvenog križa, poštujući sve propisane mjere, na kućna vrata donijeli i bakalar i sirnice.

Uz korisnike pomoći Crvenog križa tu je i stotinjak potrebitih iz programa Zaželi. Prošlog petka dobili su uskrsne košarice. No važnije je da u nevolji mogu očekivati pomoć volontera.

- Mi smo tu da im donesemo lijekove, hranu. Imaju oni obitelji, ali su daleko, rekla je Ksenija Klarić iz Crvenog križa Sinj.

Veliko srce pokazali su i dalmatinski ribari: 500 kilograma svježe ribe i isto toliko zamrznutih morskih plodova, donirali su KBC-u Split, Crvenom križu i udruzi MoSt. Komadom svježe jadranske ribe obradovali su tako  sve bolesnike, beskućnike, potrebite i medicinsko osoblje.