VIDEO: Andrea Bocelli pjeva u praznome Duomu

Jedan od najpoznatijih svjetskih tenora, talijanski operni pjevač Andrea Bocelli održao je koncert u praznoj milanskoj katedrali, slavnome Duomu. Nazvan "Music For Hope", koncert se uživo prenosio se na YouTubeu kako bi u njemu uživao cijeli svijet. 

Zbog mjera koje su na snazi u jeku borbe protiv pandemije koronavirusa, u katedrali nije bilo publike, što je rezultiralo i posebnim akustičnim doživljajem. Umjesto toga, publika se okupila ispred svojih računala i pametnih televizora i gledala rijetko besplatan koncert. Bocelli je koncert izveo u humanitarne svrhe.

U priopćenju za javnost Bocelli je ranije objasnio da ga je pozvao gradonačelnik Milana.

- Počašćen sam i sretan što su me grad i katedrala pozvali. Vjerujem u snagu skupne molitve, vjerujem u Uskrs, univerzalni simbol ponovnog rođenja koji svi, i vjernici i oni koji to nisu, sada trebaju, rekao je slavni tenor.

Bocellija je pratio jedino katedralni orguljaš Emanuele Vianelli i zajedno su izvodili djela sakralne glazbe, uključujući Sanctu Mariju Pietra Mascagnija.

Italija se trenutno bori s pandemijom koronavirusa koja svakodnevno odnosi živote, a posebno je teško bila pogođena Lombardija, regija čiji je Milano glavni grad.

- Ove će godine Uskrs biti drugačiji nego što je uobičajeno. Siguran sam da će Bocellijev izvanredni glas uspjeti zagrijati srce Milana, Italije i svijeta, rekao je gradonačelnik Giuseppe Sala.