Uskrs u obitelji Juričev Martinčev

I u ovoj neprilici dobri Bog dao nam je mogućnost da budemo još bolji ljudi, poručuje obitelj Juričev Martinčev iz Vodica, koja nam je virtualno otvorila vrata svojega doma i pokazala kako se kod njih ove godine slavi Uskrs.

Uz riječi pastira s TV ekrana, umjesto u crkvi, misa i molitva u sigurnosti 4 zida. I obred pranja nogu. U danima kada su mnogi razdvojeni od obitelji, ova gesta služenja i bezuvjetne ljubavi - puna je simbolike.

- Nikad više u društvenim medijima nije bilo dijeljenja pozitivnih poruka, blagoslova, molitava - tako da u svakoj neprilici dobri Bog naš nađe itekako priliku da svi mi budemo još bolji ljudi - kaže Marko Juričev Martinčev.

Na blagdanskom stolu tradicionalna jela jer do nasljeđa drže više nego ikada. Za večeru - beskvasni kruh sa gorkim zeljem i janjetina.

Četvero mališana srce je ove obitelji. Najmlađa sestrica Terezija "pridružila" im se prije samo tri tjedna. Njihove ručice u svemu sudjeluju. Pomogle su izgraditi i Kristov grob.

Mali su, ali poput velikih vodičkih "žudija" - čuvara Kristova groba u noći vazmenoga bdjenja održali su posljednju stražu i pali na tlo - uprizorivši čudo Uskrsa!

Otrgnuti od uobičajene svakodnevice s dragim se ljudima susreću na daljinu. Jer, kažu, na nama je boriti se da dobro pobijedi.