Šetališta u Istri

Iskorjenjivanje korone zadatak je svih nas. Uskrsni vikend u Istri protekao je mirno, bez kršenja mjera samoizolacije, a građani, iako su izlazili, nisu se okupljali.

Ulaz na pulski Lungomare zabranjen je za sva vozila. Ali ne i za šetače. Ima ih, ali se pridržavaju pravila.

I na Verudeli ima šetača, no u odnosu na prošlogodišnji travanj, situacija je neusporediva. Neradni dan, izmamio je ljude, netko leži, drugi se sunčaju, ali udaljeni.

Mala turistička Fažana - bez turista. Terase su prazne, ugostiteljski objekti zatvoreni. Proljetni praznici nisu ni sjena što su bili.

Iz Fažane u desetak kilometara udaljenu Pulu ovih dana dolazi se u tren oka. Prometnice su gotovo prazne.

- Jedino gdje smo zabilježili kršenje mjera bilo je vezano za odluku zabrane napuštanja mjesta prebivališta, jer smo na našim kontrolnim točkama zabilježili slučajeve gdje osobe nisu posjedovale adekvatne propusnice, rekao je načelnik istarske PU Božo Kirin.

Grad svete Eufemije već godinama nadzire dron. Djelatnici civilne zaštite svakoga dana nadlijeću najpoznatija rovinjska okupljališta.

- Povremeno se vide određene grupe ljudi, vidi se da se drži onaj propisani razmak od minimalno 2 metra. Zadovoljni smo općim stanjem, izjavio je zamjenik načelnika stožera civilne zaštite Rovinja Dragan Poropat.

Više o svemu poslušajte u videu.