Obroci za najsiromašnije

U Caritasovoj kuhinji Požeške biskupije više od 20 godina svakodnevno se pripremaju svježi obroci za najpotrebitije. I ovog Uskrsa, unatoč opasnosti od koronavirusa, volonteri Caritasa razvoze hranu, lijekove, namirnice. Neumorno darujući dobrotu najsiromašnijima te onima bez doma i obitelji.

Sarma, pohana puretina, slavonska makovnjača... Više od dva desetljeća glavna kuharica Caritasa Požeške biskupije Đurđa Matijević priprema obroke za stotinjak najpotrebitijih. I to s lakoćom i ljubavlju. Sve namirnice iz lokalnih gospodarstava.

- Priprema se uvijek svježe, najkvalitetnije, pazimo na one koji su bolesni pa malo i pojačamo, rekla je gospođa Matijević.

Unatoč pandemiji, obroke razvoze neumorni volonteri.

- Kad vidite što njima znači taj obrok, onda vam to svaki umor odagna, onaj teret, bezvoljnost, ohrabri vas i povuče da idete dalje, rekao je volonter Caritasa Požeške biskupije Ivica Grgić.

- Volonteri su zaduženi provjeriti kako stoje ti naši osamljeni, bolesni i siromašni ljudi, imaju li lijekove i sve ono drugo što im je potrebno, izjavio je požeški biskup mons. Antun Škvorčević.

A kad pritisne kriza, tu je obiteljski centar "Pro vita et familia" koji psihološku pomoć volonterski pruža svakodnevno.

Poslušajte video.