Kazališni kutak: Ecija Ojdanić

U ovotjednom Kazališnom kutku emisije Dobro jutro, Hrvatska gošća je bila glumica Ecija Ojdanić - majka, supruga, ravnateljica privatnoga kazališta, glumica...

Nakon zagrebačkog potresa Ecija Ojdanić objavila je na društvenim mrežama da bi bila sretna da je ostala samo korona: Stalno u glavi dozivam život 'samo s koronom'. Moram priznati da me ovaj potres, pa pogibija djevojčice, pa smrt u obitelji... E taj niz me dotukao. Ono što mi pomaže da ne poludim, da zadržim zdrav razum jest pokušaj održavanja rutine. Buđenje, doručak, vježbanje, ručak, pospremanje nakon ručka, pokušaj čitanja..., napisala je Ecija.

Budući da je jedan od krizom zbog pandemije najteže pogođenih sektora kultura, nezavisni kulturnjaci su na mukama, a tako je i s Kazalištem 'Moruzgva' čija je Ecija Ojdanić ravnateljica.

Kazalište 'Moruzgva' je, inače, počelo s radom u ožujku 2007. godine s jednom misijom: okupiti sve one koji u umjetnosti vide mogućnost poboljšanja svijeta koji nas okružuje te javnim djelovanjem mijenjati sliku društva nabolje, a nedavno su podijelili čak 111 ruža i 111 ulaznica za svoje kazališne komade.

Predstave igraju uglavnom u Zagrebu, a gostovali su u više od 50 gradova diljem Hrvatske. U predstavama obrađuju društveno relevantne teme, sa savršeno proporcionalnim dozama humora i sarkazma.

Umjetnička vrijednost tih predstava prepoznata je u javnosti, ali i od strane kritike, s obzirom na to da su u postavi dobitnici više nagrada za najbolja glumačka ostvarenja.

Neke od uspješnica Kazališta 'Moruzgva' su ‘Preko veze’, ‘Brodolomke’ 'Gola u kavezu'.
Pogledajte gostovanje Ecije Ojdanić u Kazališnom kutku emisije Dobro jutro, Hrvatska: