Savjeti - kako tretirati kosu bez frizera?

Kriza oko koronavirusa među prvima je pogodila obrtnike, među njima i frizere.

- Ono što je kriza donijela je potpuna paraliza našeg djelovanja, rekao je Tibor Vidaković, predsjednik Ceha frizera i kozmetičara Osječko-baranjske županije gostujući u Dobro jutro, Hrvatska.

Dodao je da su iz početka bili vrlo zabrinuti jer im je prekinut iznos prihoda, a nitko ne zna koliko će karantena trajati. Smatra da su donesene mjere pomogle, u prvom valu zaposlenicima, zatim i obrtnicima. Iz dana u dan dobivaju informacije koje u velikom dijelu saniraju probleme s kojima se susreću, poput plaćanja obveza, plaća.

- Volio bih misliti da se ovo polako privodi kraju, kada će to točno biti ne znam, ali nadam se da će kroz nekoliko tjedana do mjesec dana doći do mogućnosti otvaranja, dodao je.

Govorio je o tome kako si pomoći kod kuće i u vrijeme izolacije si urediti frizuru.

- Nikome nije ugodno ostati bez svog frizera, ali svi smo mi naviknuli imati one usluge na koje smo naviknuli, biti uredni, biti uređeni i ovo vrijeme dovodi sve naše strpljenje na ispit, rekao je.

Dodao je da su neki sami pokušavali ošišati se, neki su uspjeli, neki su zabrljali, sugerira svima da se suzdrže bojanja jer ako ne znate što radite, lako može doći do greške koja ne izgleda dobro, a u situaciji smo gdje ne radi niti jedan frizer i nitko vam ne može pomoći - nema popravljanja.

- Ista stvar je i s muškim šišanjem, kada se jednom uđe tamo gdje se ne bi trebalo ući, imamo fatalne posljedice, rekao je.

Ako se netko ipak odluči bojati kosu, kaže da bi i tamnija i svjetlija nijansa napravile neželjeni efekt - tamnija će pretamniti, pa će izrast izgledati kao linija, a svjetlija boja neće dovoljno dobro pokriti izrast.

- Šišanje je jedna vrlo specifična priča, mislim da ako netko od muškaraca mora skratiti kosu, pa ostane malo sa strane, to je prihvatljivo. Kod dama sam uvjeren da ako je kosa imalo njegovana, može izdržati i više mjeseci bez šišanja. Možda bi bilo dobro u ovom razdoblju kosu malo odmoriti, malo ju nahraniti, dobro ju tretirati i pripremiti za vrijeme kada ćemo se moći vratiti u frizerske salone, dodao je.