U Sisku vizir izrade za minutu i pol

Velikoj akciji izrade zaštitnih vizira za medicinsko i drugo osoblje pridružio se i Poduzetnički inkubator iz Siska. Dosad su izradili i donirali više od 400 vizira.

Kada su u sisačkom Poduzetničkom inkubatoru prije tri tjedna pomoću 3D pisača krenuli u izradu vizira, proizvodili su ih do pet na dan, što nije bilo dovoljno. Inovativnošću i primjenom laserske tehnologije te odgovarajućeg materijala, izradu jednog vizira skratili su s tri i pol sata na svega minutu i pol.

- Veliki izazov je bio, jer trebalo je pronaći materijal koji je kompatibilan za lasersko rezanje i da odgovara svim karakteristikama, optičkim, dezinfekcijskim, reciklažnim, ekološkim i našli smo ga nakon eksperimentiranja u PET-G materijalu i započeli smo time serijsku proizvodnju, kazala je Krunoslava Kosina Milutinović.

Sada dnevno proizvedu dijelove za izradu od 70 do 100 vizira.

Sve proizvedene vizire donirali su sisačkoj bolnici i drugim zdravstvenim ustanovama, stomatolozima, ljekarnama, domovima umirovljenika, Crvenom križu i svima onima kojima je u svakodnevnom poslu potrebna dodatna zaštita.

Poslušajte video.