Koncert One World: Together at Home

Koncert "One World: Together at Home" održan je u subotu navečer, a svi izvođači, među kojima Stevie Wonder, Elton John i Paul McCartney, nastupali su iz svojih domova.

Ovaj globalni događaj, čiji naziv u prijevodu glasi "Jedan svijet: Zajedno kod kuće", zamišljen je kao pružanje potpore zdravstvenim radnicima koji su na prvim crtama borbe protiv pandemije koronavirusa.

Snimka koncerta:

Inicirala ga je Lady Gaga, koja je također nastupila, a poduprijeli su ga pokret Global Citizen i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), javlja BBC.

Tijekom osmosatnog glazbenog maratona, koji se prenosio uživo putem televizija i društvenih mreža, preko stotinu izvođača, svjetskih zvijezda, nastupalo je s udaljenih lokacija. 

U prijenosu su se izmjenjivali glazbenici sa svih strana svijeta izvodeći neke od svojih najvećih hitova, a u pauzama su se uključivale i brojne slavne osobe s emotivnim porukama.

Molga su se čuti neka od najvećih imena iz svijeta glazbe poput Taylor Swift, Paula McCartneyja, The Killersa, Rolling Stonesa, Jennifer Lopez, Malume, Shawna Mendesa, Bille Eilish, Sama Smitha, Eltona Johna, Andree Bocellija, Kaceyja Musgravesa, Johna Legenda, Annie Lennox ,Jennifer Hudson i mnogih drugih.

- Možda smo sada razdvojeni, ali okupljanje nikada nije bilo važnije, priopćio je Global Citizen.

Tijekom eventa mogle su se čuti priče medicinskih sestara i liječnika.

Ovaj globalni događaj počeo je u 20 sati po srednjoeuropskom vremenu predkoncertom koji je trajao šest sati.

Cijeli događaj uživo su prenosili Amazon Prime Video, Facebook, Instagram, TuneIn, Twitch, Twitter i YouTube te velike televizijske kuće poput BBC-a, CBS-a, NBC-a i ABC-a.