I Ben Stiller zabavljač je kamenog osmijeha

Ben Stiller, slavni američki komičar, redatelj, producent, glazbenik, glumio je u više od 50 filmova - od  "Meet the Parents" do "Zoolander,". Potkraj 90-ih gotovo je "iskakao iz paštete" komedija, ali lani je priznao da su njegova djeca pogledala samo jedan njegov film! Otac dvoje tinejdžera, Elle i Quinlina, kazao je u showu "Good Morning America" da nije jedan od roditelja koji tjeraju djecu da gledaju što ne žele. Ako i kada će htjeti, pogledat će i ostale, objasnio je.

Nakon poduže pauze, Stiller je 2018. uspješno zamijenio uloge i žanr, režiravši sedmodijelnu mini-seriju prema istinitoj priči "Escape at Dannemore," o čuvarici zatvora koja pomogne dvjema zatvorenicama izvesti bijeg. Serija je nagrađena Zlatnim globusom, a imala je 30 nominacija za prestižne nagrade, među kojima i 12 za Emmy.

U žižu javnosti Stiller vratio 2017. razvodom od supruge, glumice Christine Taylor nakon 18 godina braka. Uobičajeno, tada su krenula šuškanja o njihovim mračnim stranama, i za slavnog je komičara govoreno da je opsjednut mršavošću izgladnjivao suprugu, a morali su svakodnevno vježbati dva sata, kako bi ostali super vitki. Jedna od statistica na snimanju "Zoolandera" kazala je da je ponižavao i vrijeđao filmsku ekipu, a suprugu tretirao kao lutku. Kako god, holivudski se par, čini se, prošle godine pomirio.

Predodređen za showmana, jer sin je glumaca - komičara Jerryja Stillera i Anne Meara, naslijedio je i drugo lice - maničnu depresiju i bipolarni poremećaj, što je javno priznao.

Borba s depresijom i bipolarnim poremećajem

Igrom brojeva, gena ili, pak, utjecaja previše smijeha, nije usamljen komičar s takvim dijagnozama. Niz najpoznatijih svjetskih komičara bori se s depresijom - najčešćom bolesti modernog doba - od Jima Careyja, Larryja Davida, Davida Lettermana, Luisa C.K., Woodyja Allena pa do Robina Williamsa, koji si je oduzeo život. To je tema za sasvim novi članak - vratimo se smijehu uz najavu filma Zavodnik, koji možete pogledati u ponedjeljak na Drugom u 21 sat.

Kako medeni mjesec ponekad otvori oči i dokaže nam da je sve u što smo vjerovali bilo lažno, dokazuje nam legendarni komičar Ben Stiller rastrgan između dvije žene svog života, koje tumače Michelle Monaghan i Malin Akerman.

Eddie je četrdesetogodišnji vlasnik prodavaonice sportske opreme, koji, čini se, u životu ima sve što se može poželjeti, ali još uvijek je samac, što više smeta njegovim roditeljima i prijateljima no njemu samome. Upoznaje prekrasnu znanstvenicu Lilu, koja se doima predobrom da bi bila istinita i pod pritiscima okoline zaprosi je nakon samo šest tjedana. Tek tada počinje ju gledati drugim očima - shvaća da je djetinjasta, nezasitna u krevetu, duguje mnogo novca, i zapravo uopće nije zaposlena, već volontira. Na bračnom putovanju, slomljeni Eddie upoznaje simpatičnu trenericu lacrossea, Mirandu, u koju se zaljubljuje. Sada mora objasniti Lili kako je njihov brak gotov, ali i od Mirande skrivati tajnu zašto je uopće došao u Cabo.

Romantična i na momente urnebesno smiješna komedija "Zavodnik" (The Heartbreak Kid, 2007.) u kojoj još glume i Jerry Stiller i Rob Corddry, odličan je uradak kultne braće Bobbyja i Petera Farrelly. Scenaristi remakea istoimenog filma iz 1972. su Scot Armstrong i Leslie Dixon.

Ovim se filmom obilježilo 20 godina od filmske suradnje Bena i oca Jerryja Stillera - prvi su put otac i sin zajedno igrali u avanturističkoj komediji Johna Cusacka Velika potjera (1987.), a glumili su oca i sina.