Rukopis Dylanove 'Times They Are A-Changin' ' - za 2,2 milijuna dolara

Rukom pisani tekst pjesme Boba Dylana iz 1960. godine, ‘The Times They Are A-Changin'‘ uskoro će se naći u prodaji za 2,2 milijuna dolara i mogao bi postići rekordnu cijenu kada je posrijedi jedna rock pjesma.

Vlasnik aukcijske kuće ‘Moments in Time’, Gary Zimet, kazao je da je pjesma napisana na listu papira na kojemu su i brojne ispravke i Dylanove ‘žvrljotine’ te da je dugo bila u vlasništvu pjevačeva menadžera Jeffa Rosena, no sada je prodaje jedan privatni kolekcionar.

- Ovdje nije riječ o dražbi već o privatnoj prodaji. Tko se prvi javi, taj će je i dobiti, pojasnio je Zimet. 

Dylanova rukom pisana pjesma ‘Like a Rolling Stone’, na dražbi u njujorškom Sotheby'su 2014. godine postigla je cijenu od dva milijuna dolara, podsjeća.
‘The Times They Are A-Changin`’, Dylan je napisao 1963. godine. Objavljena je kao glavna pjesma na njegovu albumu iz 1964. i smatra se jednom od najupečatljivijih prosvjednih pjesama iz šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Zimet kaže da je svojedobno prodavao i rukopise tekstova još dviju Dylanovih pjesama. 'Subterranean Homesick Blues' iz 1965. prodana je za 1,2 milijuna dolara, a balada ‘Lay Lady Lay’ iz 1969. godine za 650 tisuća dolara.

- Nisu te njegove pjesme toliko značajne, koliko ih se smatra kultnima, kazao je Zimet, pojašnjavajući zbog čega je njihova novčana vrijednost manja.

‘Subterranean Homesick Blues’ je bez sumnje Dylanova iznimno važna pjesma, no nije u istome rangu poput ‘The Times They Are A-Changin'‘

Tekstovi popularnih pjesama, osobito oni pisani rukom na papiru na kojemu se nalaze 'podsjetnici' ili crteži autora, postali su jedni od najtraženijih predmeta među kolekcionarima memorabilija slavnih osoba.