Gdje su i što rade poznati glumci u karanteni

Glumci zagrebačkog HNK prihvatili su sigurno najteži izazov - ostali su doma i u dobro im poznatom okruženju otkrili dragocjeno vrijeme za hobije. Gdje su i što rade oni koje uglavnom viđamo u kazalištu ili filmu, a čija se svakodnevica, uglavnom, ne razlikuje od svima nama ustaljene kućne rutine.

Vrsna kazališna i filmska glumica Daria Lorenci Flatz, i mlada nada hrvatskog glumišta Filip Vidović, kao i mnogi, u izolaciji su se prihvatili kućnih radosti spremanja i kuhanja.

- Prihvatila sam se i izazova vrtlarenja koje mi dosad baš i nije išlo za rukom, ali budući da sad imam jako puno vremena, nadam se da ću uspješno svladati taj izazov, ispričala je Daria Lorenci Flatz.

Njezin mlađi kolega Filip Vidović jako, pak, voli kuhati: U ovo doba korone sam si dao zadatak da što više kuham. Tako da, večeras smo si napravili nešto slatko, a to su knedle sa šljivama, otkrio je Filip.
Umjetnici HNK-a Zagreb u izravnoj komunikaciji s publikom
Franjo Šafranek iz HNK-ove hit predstave 'Tko pjeva zlo ne misli' Dušan Bućan, zaista ne misli zlo - u izolaciji jaše, prerađuje pop-hitove i pjeva iz sveg glasa:

Čitati razne knjige, nova djela,
smišljati recepte i fina jela,
u HNK ću opet moći
pred publiku ja sretno doći,
ako ima boga,
korono proći ćeš...

A dok ne prođe, ansambl HNK pronašao je način kako da priprema nove projekte – konkretno, adaptaciju romana Harukija Murakamija.

- S redateljem Ivicom Buljanom pripremamo dramu 'Kafka na žalu'. Zasad, od doma, a isto to predlažem i vama, poručila je glumica Ksenija Marinković.

Ako se osjećate spremnima, okušajte se i vi u adaptaciji nekog Murakamijeva romana. Ili barem prihvatite izazov - ostajanja doma.