Ruka pomoći kad je najpotrebnije

Ruka pomoći u Dubrovniku pomaže starijim, nemoćnim i bolesnim u nabavi lijekova i hrane, a s toplim obrokom dolaze do vrata onih najpotrebitijih.

Svakog dana u tri dubrovačka restorana kuha se objed za stare i potrebite, one koji ne mogu iz svojih domova. "Ruka pomoći" donosi im ga na vrata. Treba samo nazvati Denisa Pavelu, pokretača ove inicijative i zatražiti pomoć.

- Vidjeli smo na Facebooku, prijavili se i kuhamo koliko je potrebno. Nas zapadne svaki treći dan da kuhamo, kaže Mirko Andrić, vlasnik konobe Veranda.

- Radimo već mjesec dana u sklopu inicijative Ruka pomoći i presretni smo što kao jedna obitelj i restoran možemo pomoći svima kojima  je potrebno. Smatram da su ti ljudi  koji su podigli slušalicu i javili se Denisu napravili prvi veliki korak, na nama je ovaj lakši da im skuhamo i omogućimo topli obrok, kaže Maja Andrić, iz konobe Veranda.

Prije nego što pošalje obroke kuharica svima napiše poruku da znaju da nisu sami, a uz svaki obrok ide i košarica vrgoračkih jagoda, dar tamošnjih poljoprivrednika.

- Od same pripreme hrane, dovoženja, volontera sve je besplatno. Do sada smo ostvarili 960 posjeta prema kućanstvima, rekao je Danis Pavela.

Kad su vanjski korisnici Doma umirovljenika Dubrovnik zbog pojave koronavirusa u domu ostali bez toplih obroka - oni su uskočili i pružili pomoć.

- Nismo mogli dozvolit da korisnici ostanu bez toplog obroka. Javili smo se i tjedan dana ćemo im nosit tople obroke, kaže Denis. 

Dok traje ova epidemija, Ruka pomoći je tu za sve kojima je ona potrebna.