Glazbenici u izolaciji, a virtualno na svjetskoj pozornici

Virtualnom jazz razglednicom, iz svojih kućnih studija, članovi Big benda Požega slave deveti rođendan. Iako su morali otkazali koncerte i gostovanja, u muziciranju, itekako uživaju. I to iz različitih krajeva Lijepe naše.

U proširenom sastavu itekako uigrano zvuče požeški Big bendovci. Svatko iz svog doma i u doba korone pokazuju da glazba nema granica, a želja za muziciranjem - nema zapreka.

- Malo nas je više, i neka nas je. Požega na taj način pokazuje da ima ogroman potencijal jer orkestar je sastavljen uglavnom od Požežana, ističe Zvjezdan Marijanović iz Big banda Požega.

S ‘Birdlandom’ u ovoj sjajnoj virtualnoj glazbenoj razglednici slave 9. rođendan, i – kako kažu - uživaju u svakoj sekundi i spremaju se za onaj jubilarnu 10. godišnjicu.

- 10. rođendan će biti bomba. Ima da sve ovo što smo propustili na godinu zakucamo još bolje, da nam proslava bude okrugla. Bit će to pravi party, najavljuje član Big Banda Damjan Pirović.

Surađuju s najvećim imenima domaće jazz scene, a društvene mreže otvorile su im - kažu - golemu svjetsku pozornicu.

- Sada u nekim drugim projektima ovako virtualno surađujemo svi, ja čak s nekim ljudima s kojima nikada nisam svirao trenutačno sviram, kaže Zvjezdan Marijanović.

Od jazz standarda do fusion jazza - za trubača Karla Ćavara eksperimentiranju nema kraja: Definitivno je to posebna prilika da se svi izrazimo na onaj način na koji do sada nismo stigli, napominje Karlo Ćavar.

Pa kad iz svojih kućnih studija udruže glazbene snage, nimalo ne sumnjamo da će s lakoćom nadoknaditi koncerte koje su proteklih tjedana morali otkazati, no već na ljeto čeka ih nova turneja.