30. Marulićevi dani odgođeni, ali počinju radionice pisanja

Jubilarno 30. izdanje Festivala hrvatske drame Marulićevi dani, koje se trebalo, upravo ovaj tjedan održati u Splitu, pričekat će pogodnije vrijeme, ali zato njihova radionica dramskog pisanja može početi - prvi put online.

Naš nagrađivani književnik Tomislav Zajec odabrao je petero sudionika: Anitu Čeko, Jasminu Žiljak Ilinčić, Danijelu Nejašmić, Anju Pletikosa i Anu Mariju Veselčić. Svi su oni već afirmirani autori, dobitnici brojnih nagrada i priznanja, sa zanimljivim i značajnim iskustvom rada u kazalištu.

- Radionica se u prvom ciklusu odvija dva tjedna i podrazumijeva online mentoriranje pri nastanku dramskih tekstova, a nadam se da ćemo se još ove godine uspjeti svi zajedno naći u Splitu i predstaviti sjajne nove tekstove naših dramatičara, kaže Tomislav Zajec.

Sudionica radionice je i glumica Ana Marija Veselčić koja smatra da je ta radionica savršena prilika da nastavi raditi na vještini dramskog pisanja: Jako se veselim radu s Tomislavom Zajecom, koga jako cijenim kao pisca, i usavršavanju svojeg zanata, rekla je Veselčić.