Vukovarski ribiči s oduševljenjem dočekali dozvolu za ribolov

Ovih je dana ponovno dozvoljen pojedinačni lov i ribolov. Tu vijest s oduševljenjem su dočekali vukovarski ribiči koji su se odmah otisnuli na Dunav i ondje proveli cijeli dan.

Prošlo je više od mjesec dana od kada je Josip posljednji put zabacio udicu.

- Nakon prvog izlaska već se puno to osjetilo na raspoloženju, a imam osjećaj da se i riba uzbudila našim dolaskom, objašnjava Josip Majerski, Vukovar.

Protekli tjedni vrlo su mu teško padali, kao i mnogim hrvatskim braniteljima koji su ostali bez svoje "terapije na vodi".

- Ja sam bio na terapijama, liječenju itd. Međutim zadnjih pet godina od kada sam se uhvatio ribolova ja više ne popijem ni tabletu. Meni je ribolov sve, kaže Majerski.

Međutim, problem s ribolovom riješen je tek ovoga vikenda kada su ukinute propusnice unutar županija, a svima omogućen pristup ribolovnom području.

- Bez obzira bili branitelj ili ne, i ja kao i većina nas zagriženih ribolovaca i zaljubljenika u sport volimo biti na vodi, ističe Saša Piljaš, predsjednik Zajednice športsko-ribolovne udruge "Dunav".

Na Dunavu je puno lakše čekati kraj ove pandemije nego u četiri zida, kažu ribiči, kojima je barem dio života vraćen u normalu.