Projekt Žuti okvir usmjeren na boljitak naše planete

Danas obilježavamo Dan planete Zemlje. Projekt Žuti okvir hrvatskog izdanja National Geographica vrijedan je pažnje jer je usmjeren na boljitak naše planete, a ističe pojedince, tvrtke, udruge i ustanove koji svojim ponašanjem i postignućima promoviraju i podržavaju ciljeve održivog razvoja. 

- Zaključili smo da uvijek po strani ostavljamo ljude koji nešto čine za naš planet, za napredak, znanost i obrazovanje. Stalno imamo crvene tepihe kojima šetaju poznati iz domene sporta, filma i zabave, ali osobe koje izravno utječu kako ćemo mi i naša djeca živjeti, svojim znanstvenim radom, aktivnostima, stručnim radom ostale su po strani, rekao je glavni urednik National Geographica Hrvatska Hrvoje Prćić gostujući u emisiji Dobro jutro Hrvatska.

Dodao je da su zato odlučili nagraditi najbolje nagradom Žuti okvir u 17 kategorija kako su Ujedinjeni narodi definirali održivi razvoj. 

Istaknuo je da Hrvatska spada među odgovornije države kada je održivi razvoj u pitanju, te da su nam zakoni dobri, ali njihova provedba već teže pitanje.

National Geographic po prvi put u povijesti ima dvije naslovnice. Jedna je kako smo izgubili planet, a druga kako smo spasili svijet.

- Postoje različita mišljena je li planet pred propadanjem. Jedni kažu nema problema i da je sve normalno, a drugi da ne da je minut do 12 već minut iza 12. Moje osobno mišljenje je da su jači argumenti onih koji upozoravaju što smo učinili, rekao je.