Multimedijalno čudo od vrtića iz Bibinja

Hvalevrijadan potez bibinjskih mladih entuzijasta - web vrtić. Naime, već dva tjedna iz vrtića "Leptirići" na sve moguće multimedijske načine zabavljaju i uče koječemu bibinjske predškolce.

Prije godinu i pol povukli su više od 2 milijuna kuna europskog novca za projekt "Druga smjena - ispunjenije djetinjstvo", kupili kamere i sve to sada iskoristili u ovo doba "samovanja" doma. Na opće oduševljenje i roditelja i djece.

Kvalitetno, aktivno i kreativno zabaviti djecu nije lako. Zamislite kako je tek bibinjskim roditeljima koji ih u prosjeku imaju četvero? Branimir Vujević sa svojim šestogodišnjim Tomasom malo vježba, protegne noge do tzv. čarobne kutije vrtića, ali i snima dijete dok radi zadane eksperimente, primjerice "zašto je važno prati ruke?".

Naučili su kako i papar tjera bakterije, igraju "Čovječe ne ljuti se", a pomaže im i Škola na Trećem. Svi zadaci koje Tomas kod kuće napravi odlažu se u čarobne kutije ili pošalju mailom i onda ih tete iz vrtića na platformi pokažu cijelom mjestu i, naravno, pohvale. Djeca su preponosna i okupirana. A tete neumorno prave videosnimke, uči se i engleski, čita se, pripremaju igrokazi.

- Oni obožavaju čitanje priča, ilustracije, tako da vjerujem da im je ovakav multimedijalni pristup sada nešto najzanimljivije, kaže odgojiteljica u bibinjskom vrtiću Barbara Šimunić.

Ima tu i multimedijskih igrica, radnih zadataka za djecu. I nisu samo mališani zadovoljni bibinjskom platformom. Prezadovoljne i odgojiteljice jer nisu ostale bez plaće.

- Imali smo izbor da privremeno stanemo s našim projektom odnosno da ga odgodimo na tri mjeseca, a to bi značilo da bi naše odgajateljice ostale bez svoje plaće kroz tri mjeseca, naglašava voditelj projekta "Druga smjena-ispunjenije djetinjstvo" Šime Sikirić.

Ali ne da su stali, već su u ovo doba pandemije kreativniji nego ikada prije.