Ljubav 'teška' 66.000 zaštitnih maski

U Opatiju je stigla donacija zaštitnih maski koje su potrebne građanima, ali i djelatnicima svih službi koje rade. Za tu su se pošiljku pobrinuli gradovi prijatelji Opatije, kineski Dongtai i Changzhou.

Maske će osim civilnom stožeru, opatijskim ustanovama i službama te građanima Opatije, biti podijeljene i susjednim općinama Lovran, Matulji i Mošćenička Draga. Maske je lakše bilo prikupiti, negoli dostaviti iz Kine. Ipak, prijateljstvo može sve!

- Eto, stvarno nemam riječi kako bi se zahvalio našoj počasnoj sugrađanki, a to je Liu Pilato Jiling koja se upravo u vrijeme pandemije zatekla u Kini. Bili smo u svakodnevnom kontaktu i odmah je prionula skupljanju pomoći, zaštitnih maski u Kini od prijateljskih gradova, kaže.

Čim je uspostavljen zračni promet iz Kine u Hrvatsku, preko veleposlanstava Liu Pilato Jiling je uspjela poslati ovu donaciju koja je stigla u Opatiju bez ikakvoga troška. Gotovo polovina količine maskica, njih 30 000 bit će podijeljeno građanima. 

Mjesto na kojem će se maskice dijeliti bit će objavljeno na stranicama Grada, a svim građanima kojima trebaju bit će izdavane od 15 sati u petak.