Otkrijte glumačke tajne oskarovke s Harvarda Natalie Portman

Oskarovku Natalie Portman u petak gledamo u vesternu Ubojita Jane (Jane Got a Gun, 2015.), a uz sjajnu glumicu igraju još Joel Edgerton, Ewan McGregor, Noah Emmerich, Rodrigo Santoro, Boyd Holbrook i drugi.

Zanimljivo, Joel Edgerton, Natalie Portman i Ewan McGregor zajedno su glumili u Ratovima zvijezda: Epizoda II - Klonovi napadaju (2002.) i Ratovima zvijezda: Epizoda III - Osveta sitha (2005.), ali nikad nisu bili u istoj sceni.

Iako se na sam naziv filma odmah počinje vrtjeti po glavi hit Aerosmitha, pjesma se od filma razlikuje samo u slovu s (Janie's Got a Gun), tema je tek slična - i pjesma govori o jakoj karakternoj ženi, ali ova upuca oca koji ju je seksualno iskorištavao kao dijete.

Natalie je rođena 1981. u Jeruzalemu, a s četiri godine njena je obitelj preselila u SAD. Prvu ulogu dobila je s 13 godina, u konkurenciji 2.000 glumica, u nezaboravnom hitu Luca Bessona Leon profesionalac, uz Jeana Renoa. U tinejdžerskoj je dobi glumila u filmovima Beautiful Girls i u manjoj ulozi u Svi kažu volim te Woodyja Allena. Godine 1999. nominirana je za Zlatni globus za sporednu ulogu u filmu Samo tu ne.

Jedna je od rijetkih glumica s diplomom prestižnog Harvarda, umjesto glumačke akademije. 2003. imala je malenu ulogu u Studengori, potom u zapaženim nezavisnim filmovima Garden State i Bliski odnosi, za koji je nagrađena Zlatnim globusom za najbolju sporednu glumicu,  te nominacijom za Oscara u istoj kategoriji. Kruna je bila odlična izvedba balerine u filmu Crni labud, te nagrađena Oscarom, Zlatnim globusom, te nagradom Screen Actors Guild.I zamislite, glumica s takvim životopisom u ovoj je teškoj sitaciji odlučila za samo 90 dolara podijeliti s nama tajne zanata. Portman je ovih dana gošća predavačica na online platformi za obrazovanje MasterClass. Ako se prijavite za njezin glumački tečaj, očekuje vas dvadeset lekcija slavne glumice u trajanju od dvanaest minuta, koje ovako opisuje:

- Gluma je djelo mašte. Nisam studirala u tradicionalnoj školi glume, sve što znam naučila sam na vlastitoj koži, ulazeći iz jedne uloge u drugu. A sada iskustvo koje sam stekla tijekom 25-godišnje karijere želim podijeliti s vama.

Svestrana Natalie s puškom u ruci

Ako se još premišljate o zvjezdanom tečaju, u petak pogledajte Natalie u akciji, na Prvom programu u 23 sata i uvjerite se u njene odlične glumačke vještine.

Film je priča o Jane Hammond, koja je stvorila novi život sa svojim mužem Billom Hamom Hammondom nakon što je bila mučena od strane ultra nasilne bande odmetnika Bishop. Njezin muž Bill uskoro će biti ranjen od strane nemilosrdne bande i njihova šefa Colina. Jane ne preostaje ništa drugo no da za pomoć zamoli svog bivšeg zaručnika Dana Fostera i tako se osveti Bishopovcima. Umiješat će se neki stari osjećaji koji im neće dati mira...