Vjenčanje u doba korone: Božo i Milka

Božo (44) i Milka (28) vjenčali su se u Rijeci 18. travnja 2020., u vrijeme karantene. Nije dolazilo u obzir otkazati vjenčanje, korona im je, kažu, "išla na ruku". Pokazali su nam kako je to izgledalo.

- Ne moramo ni ići na medeni mjesec jer smo već mjesec dana na medenom mjesecu – kažu mladenci.

Upoznali su se u Opatiji gdje Božo živi posljednjih 10 godina i sada su tamo gdje ih je zatekla karantena. Milka je iz Slovenije i tamo su planirali crkveno vjenčanje koje će morati, izgleda, pomaknuti na neki novi datum. Božo je učitelj joge, Milka socijalni pedagog. Dva učitelja, kako Božo kaže.

- Mislim da je pojam korone, barem nama, nekako više obojen pozitivnim osjećajima nego negativnim – kaže Božo.

- U biti nas je dovela u jedan stan, da preživimo zajedno 6 tjedana i živimo i radimo od kuće, što smo si uvijek na neki način, na nekoj razini i željeli, i da imamo više vremena da smo u prirodi – dodaje Milka.

Posvetili su se nekim svojim projektima koje su htjeli napraviti već neko vrijeme, a nisu imali vremena – ona crta, on izrađuje ponešto od drveta…

- S obzirom na to da se karantena dogodila četiri tjedna prije vjenčanja, bila je odličan zaključni test, diplomski rad naše veze prije vjenčanja - onako, da nas zaustavi na jednom mjestu, zatvori zajedno i kaže: "Ok, jeste li vi stvarno spremni za ovakvo nešto ili je to tek vama u glavi kao bajka?" – objašnjava Božo.

- Pogotovo iskustvo samoizolacije gdje smo bili zajedno i nismo mogli izaći iz stana. Vidjeti kako se ponašamo u takvoj situaciji, nakon toga mislim da smo i jedan i drugi mogli samo reći: "Da, može. Uzimam te za muža, uzimam te za ženu" – dodaje Milka.

Nisu, kažu, tipovi osoba koje rade neke velike planove za budućnost. U svakom slučaju naći će neko zajedničko mjesto da ne bi, kažu, ostali na relaciji Ljubljana – Zagreb.

- Planovi za budućnost su u biti da napravimo planovi za budućnost – zaključuje Božo.