Proradila gradska uprava u Virovitici

Nakon što je više od mjesec dana bila zatvorena zbog koronavirusa, virovitička gradska blagajna ponovno radi za građane. Uz poštovanje epidemioloških mjera.

Građanima je u tom razdoblju bilo odgođeno plaćanje računa gradskih komunalnih tvrtki koji su stizali na kućne adrese, a nisu im se obračunavale ni kamate. No početak rada mnogi su s nestrpljenjem dočekali.

- Pa falilo je normalno da sve redovito možemo plaćati jer kako ćemo drukčije, kazao je stanovnik Virovitice.

- Jako su mi drage ženice kad god koji ček sam dobila uvijek sam došla kod njih zato što se uvijek ispričam s njima i jako su mi drage, dodala je Virovitičanka

Na području grada trenutačno nema zaraženih osoba koronavirusom pa su se stekli uvjeti za otvorenje, no prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite, građani se trebaju pridržavati svih propisanih mjera poput socijalne distance od dva metra dok čekaju u redu te dezinfekcije ruku prilikom ulaska u prostor Gradske blagajne u kojem istovremeno mogu biti samo dvije osobe.

- Ono zbog čega su me najviše naši umirovljenici pitali su zbog toga što su oni navikli na vrijeme platiti svoje račune pa oni to ne bi voljeli čuvati doma pa se to njima skupi pa im je onda puno, evo tako da i na njihovu zamolbu i na zamolbu ljudi koji  su stvarno navikli plaćati  na gradskoj blagajni  tek su sada vidjeli koliko znači ta gradska blagajna kad su morali plaćati na pošti, u Fini ili negdje drugdje prvo zbog naknade jer na svakom računu se naplaćuje po tri, četiri kune, rekao je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Plaćanje na gradskoj blagajni je bez naknade.