Šibenski vrtići rade na daljinu

Šibenski vrtići rade i na daljinu. Na internetskim stranicama odgojiteljice objavljuju brojne videouratke aktivnosti, priče, predstave. Stranice se pune i stručnim člancima, a ažuriraju se svakodnevno. Reakcije su odlične, internetski vrtić sviđa se djeci, ali i roditeljima koji priznaju da je izazovno osmišljavati aktivnosti i igre za djecu.

Kreativnih ideja na mreži je mnogo. Ističu svi, ažuriraju se stranice svakodnevno. A internetski vrtić prekrstili su u prvu pomoć za roditelje. 

- Zato što smo mi tu da pognemo djeci i da unesemo dašak vrtića u njihove domove. Vrelo ideja, aktivnosti, objašnjava Daniela Stošić Protega, odgojiteljica u DV-u "Šibenska maslina".

"Online" vrtić HIT je među djecom. Objave se prate. I sve zadaće revno ispunjavaju pa šalju tetama u inbox. 

- Ideje u stvari - prije svega. Cijeli dan smo s njima i naravno ponestane ih, kaže Nikolina Bedrica.

Dio vrtića već je odlučio sve aktivnosti na daljinu će ukoričiti.

- Jedan naš priručnik jednu našu internu knjigu u kojoj ćemo zapravo sumirati sve ove kreativne ideje, ističe Maja Gulin, ravnateljica DV-a "Šibenska maslina".

Igraonica su djeci sada stambeni kvadrati. A zajedničko vrijeme valja iskoristiti.

- Dragi roditelji, igrajte se s djecom, volite svoju djecu, poručuje Gorana Rakić, ravnateljica DV-a "Smilje."

Gomilaju vrtići lajkove. Objave im se komentiraju u superlativima. Biraju se aktivnosti pomno. Sve su prilagođene dobi djece i trenutačnim uvjetima.

- Uglavnom su to ekološke aktivnosti. Pazimo da u izboru aktivnosti bude ono što je roditeljima na dohvat ruke, objašnjava Franka Ercegović, ravnateljica DV-a "Osmijeh".

No, svi drže palčeve da se što prije vesele uživo. A do tada poručuju: čitajte ih i gledajte. Jer proizvode "punom parom"!