Smislio aplikaciju - besplatno do kupnje i prodaje domaćih proizvoda

Da višak slobodnog vremena koje je donijelo vrijeme pandemije može donijeti višestruku korist, dokazuje primjer Splićanina Dejana Grepe. Svoj hobi - programiranje iskoristio je za osmišljavanje i pokretanje besplatnog web portala i mobilne aplikacije za proizvođače domaće hrane.

Dejan je kronični bolesnik - astmatičar, kojemu nije preporučeno izlaziti. Stoga mu je samom bila nužna dostava namirnica. No, domaćih proizvoda poput voća, povrća i ribe za naručiti nije bilo, pa je osmislio besplatnu mobilnu aplikaciju namijenjenu isključivo prodaji domaćih proizvoda. Iako je u uporabi od 17. travnja, danas već broji 50-tak OPG-ova, ali i nekoliko desetaka drugih korisnika, te na stotine kupaca dnevno.

- Nisam mislio da će biti ovakvi odaziv, prezadovoljna sam. Ima iz dana u dan sve više proizvođača. Nešto i mora biti besplatno u ovo vrime, izašli smo u suret u ovoj situaciji hrvatskim proizvođačima jer je stalo kompletno gospodarstvo, stalo je sve u Hrvatskoj pa smo izašli u susret malim proizvođačima, ističe autor aplikacije Dejan Grepo.

Među prvim korisnicima je i trvtka koja se bavi trgovinom ribe.

- Iskreno nismo mislili da će biti ovoliko ljudi, ali smo spremni za sve narudžbe što se tiče ribe i dostave. Riba dođe u porat, mi objavimo na našim stranicama i OPG2go, ljudi vide ribu koju mogu naručiti, danas je ulovljena, a sutra već isporučena, kaže direktor tvrtke za prodaju ribe Stanko Mirošević.

Početna zamisao da aplikacija funkcionira na razini cijele Hrvatske te da uspješno povezuje proizvođače s krajnjim korisnicima - kupcima bez obzira u kojoj se županiji nalazili, u samo deset dana se i ostvarila.