Svjetski dan plesa: premijera dokumentarca o Ladu

Dokumentarni film o Ansamblu LADO pod nazivom ‘70’, svoju nacionalnu premijeru imat će na današnji Svjetski dan plesa na HTV3 u 18,55 sati.

Trima pričama, kojima pratimo prvaka Dubravka Radića, solisticu Petru Matutinović i glazbenika solista Mladena Kosovca, gledateljima se želi približiti život izvođača i duh jednog ansambla. Dokumentarni film ‘70’ režirao je Nebojša Sljepčević.

Protagonisti dokumentarca Dubravko Radić, Petra Matutinović i Mladen Kosovec, dali su kratke izjave za Vijesti iz kulture:Namjera filma je stvoriti jasniju sliku o predanosti i angažmanu svih zaposlenika Ansambla LADO koji scenski ili pozadinski jamče vrhunske umjetničke izvedbe te doprinijeti potpunijem razumijevanju osobnosti umjetnika i njihove profesionalnosti.

Na Svjetski dan plesa koji se u svijetu slavi od 1982. godine, na dan rođenja začetnika modernog baleta i jednog od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea, HRT i LADO obogatit će ovo podsjećanje na ples kao umjetnički oblik izražavanja te uživanje u njegovoj univerzalnosti, izvanrednim glazbeno-dokumentrnim filmom.

Uoči premijere u emisiji Dobro jutro, Hrvatska ugostili smo ravnateljicu Ansambla LADO Ileanu Jurin Bakotić i prvaka ansambla LADO i koreografa Dubravka Radića: