Zagrebački Zoološki vrt ponovno otvorio vrata

Da se život koliko-toliko vraća u normalu, pokazuje i ponovno otvaranje zagrebačkog zoološkog vrta. Rad je prilagođen "novom normalnom životu", pa se posjetiteljima preporučuje da nose masku, a unutar vrta istodobno ih može biti najviše 400.

Sara, Marko i mama Tatjana prvi su posjetitelji opet otvorenog Zoološkog vrta.

- Za nas je to svečanost nakon dugačkog zatvaranja napokon se otvorio Zoo, kaže posjetiteljica Tatjana.

Ove će karte sačuvati za uspomenu, jer korona je, nažalost, mnoge stvari promijenila.

Za Praznik rada Zoološki vrt vrvio bi posjetiteljima, bilježio rekorde - kartu bi kupilo čak 8000 ljudi, danas je prodano oko 500. Gubici u ovih 47 dana koliko nije radio, broje se u milijunima. 

- Ne želimo nikakav korona party, ne želimo stampedo na Zoo, želimo da kroz prve dane dođemo do tog shvaćanja ljudi na koji način se mogu ovdje kretati i ne želimo nikakvo grupiranje ljudi, ali smo presretni da su nam posjetitelji ovdje, ističe Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Tako posjetiteljima nije dopušten ulazak u unutarnje paviljone osim na galeriju Tropske kuće, nema izravnog kontakta sa životinjama, nema mnogih radionica, još neko vrijeme neće se moći na dječja igrališta, preporučuje se izbjegavanje dodirivanja stakala i ograda.

- Pripremili smo im dezinfekciju ruku, 2 metra smo označili gdje moraju prolaziti i kako moraju držati odstojanje, objašnjava Jadranka Pavlek, blagajnica u ZOO.

Životinje se dovoljno dobro mogu promatrati i sa šetnice, kažu što dulje to bolje jer i životinjama pogledi gode.

- Kao i svima nama kako je ovaj period bio neobičan bio je neobičan i životinjama, svi naši stanovnici su naviknuti na publiku, oni zapravo traže i žele publiku jer publika unosi nekakve promjene u njihovu svakodnevicu, kaže Ivana Kovarik Antonović, zoologinja.

A proljeće je idealno doba za posjet Zoološkom vrtu jer sad je vrijeme kočenja i gniježđenja, no trebat će i malo strpljenja.