Sinjani kvizom na daljinu pogodili "u sridu"

Na daljinu se mogu igrati i kvizovi. I to vrlo uspješno. Jedan takav već se danima igra u sinjskom kraju. Tri, dva, jedan - naziv je kviza koji se svaku večer igra u 20 sati. Ako ste slučajno zakasnili, stignete na drugi krug u 21 sat.

Morate znati što bolje odgovoriti na 40 pitanja, a za svaki odgovor imate 25 sekundi. I da, morate imati sinjske korijene kao i naša kolegica Jagoda Martinović, Sinjanka koja živi u Zagrebu. Ovdašnjim natjecateljima kviz je promijenio dnevnu rutinu, kaže Tea Šimac.

Biti najbolji, kažu sinjski kvizaši, gotovo je postalo kao da ste osvojili Alku. Nakon kviza pogleda se tko je na tronu i o njemu  se priča sve do sutrašnje večeri i novog kruga. "Pitanja za kviz sama padaju na pamet, dok kuhaš i tako, a imamo i bazu pitanja od ostalih kvizova", kaže Petar Kliškinić.

- Ima pitanja od opće kulture, povijesti i zemljopisa do sporta i 'selebritija'. Neće sad pitat koliko ima protona u atomu nekom, dodaje Miroslav Barać.

Najbolja su, slažu se sinjski kvizaši, trik pitanja, primjerice - na kojim kontinetima nema ježa? Odgovor - ni u Americi, ni u Australiji. Večeras je na redu novi krug i prilika za osvajanje titule najboljeg - uz zabavu, što je ipak svima najvažnije.