Fizikalna terapija na daljinu

Vrijeme je pogodno za vraćanje u formu kojekakvim vježbama na otvorenom. No, za kronične bolesnike i osobe starije dobi - dobro je znati da su snimke vježbi koje inače prakticiraju na fizikalnoj terapiji dostupne i na mrežnoj stranici Županijske bolnice Čakovec. I jednostavno ih je pronaći.

- Držim bolove pod kontrolom. Imam bolove u lumbalnom i vratnom dijelu i mogu vam reći da su to odlične vježbe i svima bi preporučio, pogotovo ljudima moje dobi, kaže Željko Bacinger, koji svako jutro vježba barem pola sata.

Vježbe su snimili su čakovečki fizioterapeuti za svoje pacijente koji u trenutačnim okolnostima ne mogu na terapije u bolnicu. Vježbama održavaju svoju tjelesno i mentalno zdravlje. U bolnicim mnogi ne vole baš vježbati. No čini se da je on line vježbanje mnogo popularnije.  

- Mi naše pacijente stalno kontroliramo. Dobili smo pozitivne komentare. Pacijenti se javljaju i zbilja podržavaju to što smo učinili, kaže Monika Radolović Vidović, fizijatar reumatolog u čakovečkoj bolnici.

U vježbama se koriste lako dostupna pomagala- bočice za vodu, stolci, lopte. Vrijedni terapeuti misle i na djecu, osobito učenike nižih razreda koji ne smiju na igrališta i treninge, a dugo moraju sjediti pred televizorima dok prate nastavu.
I te će vježbe od ponedjeljka biti dostupne na internet stranici Županijske bolnice Čakovec.