Ljepše lice Vukovara

Bogatstvo grada na Dunavu upravo su njegovi mladi ljudi, poduzetnici, umjetnici. Svojim radom grade bolju budućnost i pokazuju ljepše lice Vukovara.

U studiju Gorana Dragaša nastaje glazba za Hollywood. Godinama je surađivao s "Audiomachinom" - najzvučnijim imenom u svijetu glazbe za trailere. Njegovo ime veže se uz Spider-mana, Iron-mana, Igru prijestolja.

- Prošlo je već šest godina od mog prvog filma i kad sam to prvi put radio, preplašio sam se živ jer nisam znao što radim kao što danas znam, a u tih šest godina već sam odradio preko sto filmova, kaže Goran. Danas je vlasnik tvrtke "Infrasound" u svome rodnom gradu, čime je Vukovar uz London, jedino sjedište trailer industrije u Europi, I ne planira otići nigdje drugdje.

Mladima koji se bave deficitarnim zanimanjima Vukovar nudi puno. Adela Šota je odmah nakon završetka studija dobila posao u struci. Zadovoljna je, kaže. Radi posao koji voli a dobila je i kadrovski stan.

29 godina od rata grad je postao turistički potencijal što je prepoznao i Vukovarac  Krešo Grubišić. Prije 20 godina vratio se u svoj Vukovar i danas je vlasnik hotela u baroknoj jezgri. Nastavio se baviti ugostiteljstvom i turizmom i nakon niza godina odlučio napraviti nešto novo, čime se može baviti cijela obitelj.

A svoj život u Vukovaru planira i mlada kuharica Kristina Brajković koja je doselila iz Knina. Dobila je stalni posao. Konačno, kaže Kristina koja želi u Vukovaru i ostati. Vukovar polako postaje grad mladih koji svojim talentima pronose njegovo ime po cijelom svijetu.