HGSS-ovci snimili spot za Palčiće iz Petrove

I HGSS je odlučio dati svoj doprinos u akciji "Vratimo Palčiće u Petrovu". Članovi HGSS-a napisali su tekst te uglazbili i aranžirali pjesmu, a prihod je naimjenjen Palčićima. Spot je jutros emitiran u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska".

Pjesmu su prijavili u HDS-ZAMP te će se sav novac od prava direktno uplatiti za humanitarnu akciju. A spot je nastao na nacionalnoj razini, sve stanice HGSS-a u Hrvatskoj su se uključile.

- Željeli smo i mi pomoći Palčićima da se što prije vrate u Petrovu. Kako nas u službi stvarno ima različitih zanimacija, tako ima i muzičara. Tako smo došli na ideju da napravimo sve ovo, kaže  Jadran Kapović iz HGSS-a Dubrovnik.

Sva je djelo HGSS-ovaca, jedino su imali pomoć u studiju.

O akciji "Vratimo Palčiće u Petrovu"

Klub roditelja nedonoščadi Palčići u suradnji s "Dinamo to smo mi" organizirali su akciju "Vratimo Palčiće u Petrovu" u  koju su se uključili brojni poznati sportaši.

Najaktivniji su na Facebooku, gdje je pokrenuta aukcija raznih predmeta, koja iz dana u dan doslovno buja (gotovo 7.000 ljudi u par dana), a prikupljaju se sredstva za kupnju medicinske opreme za neonatologiju Petrove bolnice.

Naime, u potresu i preseljenju je stradalo 40% opreme. Do sada je prikupljeno nešto više od milijun kuna, a za kompletno uređenje je potrebno 4.048.577 kn.