Hodi i još 200-tinjak pasa čekaju udomitelje u Nemetinu

S popuštanjem mjera svoja vrata otvorio je i Azil za napuštene pse u Nemetinu. Iako tijekom pandemije ni jedan dan nisu prestali voditi brigu o stanarima azila, volonteri Udruge "Pobjede" i dalje pozivaju građane da posjete azil, uživaju u prirodi, i prošeću u društvu budućeg dlakavog ljubimca.

Pas Hodi nekada je imao svoju obitelj, ali je, nažalost, sada već predugo stanar ovog azila.

- Hodi je definitivno poseban po svojoj ljubavi prema loptici. Kao što vidite, kada ima lopticu, fiksiran je samo i isključivo na nju. Zna je uloviti kako kod da je bacite, kaže za HRT-ov Regionalni dnevnik Dorotea Golubić, volonterka Udruge "Pobjede".

Uz razigranog Hodija, volonteri Udruge "Pobjede" svakodnevno se brinu za 200-tinjak pasa.


- Srećom, kroz ovo vrijeme kada smo bili zatvoreni za posjetitelje, često su nam ljudi ostavljali hranu, tako da trenutačno dobro stojimo po tom pitanju. Međutim, ampule su nam ove godine izuzetno potrebne. Kako nije bilo zime, krpelji su krenuli dosta rano, ističe Dorotea.

No osim ampula, ipak su im najpotrebnije pažnja i šetnja.

- Mi se držimo svih propisanih mjera. Na ulazu u azil nalazi se dezinficijens, a nakon šetnje dezinficiramo čak i povodce. Tako da vjerujem da neće biti nikakvih problema, kaže Vlatka Balaš, volonterka Udruge "Pobjede".

Otkako je azil otvorio svoja vrata, počelo je udomljivanje.

- Prvi dan kada je azil otvoren za posjetitelje došla su čak četiri potencijalna udomitelja. To su jako lijepe vijesti, a pozivam sve gledatelje da nam dođu. Malo vjerojatno i svima njima fale šetnje, boravak u prirodi, a ovdje mogu dobiti sve to, plus pomoći nekome, usrećiti nekoga od naših 200 kerovaca, poziva Vlatka.

Za sve posjetitelje azil je otvoren svaki dan od 10 do 18 sati.