Virtualni izazovi Umjetničke galerije Dubrovnik

Virtualne izložbe nikada neće moći zamijeniti one u galerijskom prostoru, no ova koja se održala u Dubrovniku možda je stvorila neko novo veliko umjetničko ime.

Muzeji i galerije ponovno su otvorili svoja vrata. No nisu mirovali ni u proteklom razdoblju prisilne izolacije - Umjetnička galerija Dubrovnik pokrenula je čitav niz aktivnosti na društvenim mrežama.

Predstavili su virtualne šetnje kroz svoje stalne postave u sva tri prostora Palača Banac, Masle Dulčić Pulitika, Atelje Pulitika. Nisu zaboravili ni najmlađe. Otvorena je prva virtualna izložba dječjih radova na temu interijera. Pristiglo je stotinjak radova - najbolji su izloženi i nagrađeni.

On line izazov potvrdio je veliku kreativnost najmlađih Dubrovčana. Djeca od vrtićke pa do osnovnoškolske dobi prikazala su interijer ili detalj svoga doma. Koristila su sve tehnike i formate. Kao inspiraciju muzejska pedagoginja iz muzejske zbirke ponudila je tri djela velikog dubrovačkog slikara Đura Pulitike. Prilika i da nešto nauče - jer Pulitika je uz Antuna Maslu i Iva Dulčića pripadnik  dubrovačkog kolorističkog trolista.

A dok stvarni život ne zamijeni virtualni, i edukativne radionice za djecu ponovno postanu uobičajene, Umjetnička galerija Dubrovnik poziva posjetitelje - izložba Đura Sedera produljena je do 17. svibnja.