Bradu Pittu ide sve čega se dotakne

Slavni holivudski glumac i filmski producent Brad Pitt, nesumnjivo jedan od najboljih glumaca današnjice, od početka karijere kameleonski dobro se snalazi u različitim žanrovima, uvijek autentično odigravši likove.

Prošla je godina bila možda i najuspješnija slavnome glumcu -  ostvario je dvije zapažene role u filmskim hitovima SF drami Ad Astra i Tarantinovom Once Upon a Time... in Hollywood, za koji je osvojio Oscara za najbolju sporednu ulogu, te Zlatni globus.

Sve je počelo s trapericama...

William Bradley "Brad" Pitt
rođen je 18. prosinca 1963. godine, a pažnju javnosti dobio je ulogom kauboja autostopera u kultnom filmu Thelma & Louise (199.). Legenda je počela s drugom legendom, Levisa - jer iste je godine glumio u reklami za popularne traperice:Uslijedile su glavne uloge u visokobudžetnim hitovima A River Runs Through It (1992.),  Legends of the Fall (1994.), te hororu Interview with the Vampire (1994.). Potom je briljirao u kriminalističkom trileru Seven (1995.) i SF filmu 12 Monkeys (1995.), koji mu je donio prvu veliku nagradu - Zlatni globus i nominaciju za Oscara. Njegovom najboljom ulogom i danas se smatra ona u kultnom filmu Fight Club (1999.), adaptaciji istoimenog romana Chucka Palahniuka.

Za zlatni kipić nominiran je još za uloge u hitovima The Curious Case of Benjamin Button (2008.) i Moneyball (2011.), a među ostalim ulogama zbog šarolikosti sjajnih utjelovljenja ističemo uloge u crnoj komediji braće Coen Burn After Reading (2008.) te The Tree of Life (2011.), The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007.)...Uspješan je i kao producent, njegovi The Departed (2006.) i 12 Years a Slave (2013.), nagrađeni su Oscarima za najbolji film, a The Tree of Life (2011.), Moneyball (2011.), te The Big Short (2015.) nominirani su za tu prestižnu nagradu.

Jedna je od najutjecajnijih osoba američke zabavne industrije, godinama biran za najpoželjnijeg muškarca svijeta, pa ne čudi da je i njegov privatni život pod povećalom javnosti. Kako i ne bi, kad je za ljepše polovice uvijek imao jednako popularne glumcie - od 2000. do 2005. bio je u braku s američkom ljubimicom Jennifer Aniston, a od 2014 do 2019. s Angelinom Jolie. Popularna Brangelina ima šestero djece, od čega je troje posvojeno, a njihov buran razvod i danas puni novinske stupce. I vječita dilema je li se Pitt vratio svojoj Jen...

Stoga si može priuštiti svakojake "izlete"  poput nedavnog imitiranja Anthonyja Faucija, slavnog američkog epidemiologa, u popularnoj emisiji Saturday Night Live.

Šaljivi Pitt je ispunio želju američkog Vilija Beroša, borca protiv koronavirusa, koji je u toj emisiji izjavio da kad bi ga neki glumac glumio, htio bi da to bude Brad Pitt.

Večeras Brada Pitta gledamo u priči o američkoj tenkovskoj jedinici u nacističkoj Njemačkoj tijekom zadnjih dana Drugog svjetskog rata. Početkom travnja 1945. Saveznici su napravili zadnji proboj u srce nacističke Njemačke. Don "Wardaddy" Collier, prekaljeni američki časnik Druge oklopne divizije, zapovijeda tenkom M4 Sherman "Easy Eight", kojemu je nadimak Fury, te posadom veterana u njemu koji su svi zajedno još od Sjevernoafričke kampanje.

U američko-kinesko-britanskom ratnom filmu (Fury, 2014.) uz Brada Pitta glume Shia LaBeouf, Logan Lerman, Michael Pena, Jon Bernthal, Jason Isaacs, Scott Eastwood.

Film pogledajte na Prvom programu u 20:05.