Umjesto tradicionalne pučke fešte - virtualni koncert za Dan Marjana

Povodom Dana Marjana, koji će se obilježiti u nedjelju,10. svibnja, Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan će umjesto pučke fešte taj dan građanima pokloniti virtualni koncert Splitskog mandolinskog kvarteta.

Iz te ustanove u subotu navode kako tradicionalne marjanske fešte s obzirom na pandemiju ove godine ne može biti, pa su odlučili simboličnim poklonom građanima obilježiti Dan Marjana. Zato su na jednoj od najljepših marjanskih lokacija, Šantinim stinama i crkvici svetog Jere snimili koncert Splitskog mandolinskog kvarteta.

- Splitski mandolinski kvartet je svirao u sastavu Ivana Kenk Kalebić, Sandra Kovačević, Dea Škorić i Stela Ivanišević, a ansambl je proizašao iz dugogodišnje suradnje četiri akademske mandolinistice, kažu u priopćenju.Posebnost ovog sastava, dodaju u ustanovi, leži u izvođenju poznatih skladbi hrvatskih autora, kao i originalnih djela za mandolinski kvartet koja su od velike važnosti u njegovanju i razvoju kulture Dalmacije i cijelog Mediterana.

Taj mali koncert i atmosfera sa Šantinih stina bit će emitirani virtualnim putem - građani će ga od nedjelje, kada je bilo planirano obilježavanje Dana Marjana, moći pratiti na Facebook profilu Park šume Marjan, te na YouTube kanalu.