17. svibnja 1936. - Građanski - Liberpool 5-1

Jedan od najvećih uspjeha zagrebačkog klupskog nogometa između dva svjetska rata, a možda i uopće zbio se 17. svibnja 1936. godine.

Gost zagrebačkom Građanskom bio je jedan od najpoznatijih europskih nogometnih klubova – Liverpool, do tada četverostruki prvak Engleske klub svjetska ugleda. Do tada nikad nije izgubio nijednu utakmicu na kontinentu. 
Kako tada nije bilo europskih klupskih natjecanja, takve su prijateljske utakmice imale natjecateljski karakter i određivale ugled pojedinih europskih momčadi.

Igralo se na stadionu Građanskog na Trnju, a interes publike je bio iznimno velik. Kako novine onog doba izvještavaju, bio je prikazan izvrstan nogomet: Glazer je kolosalno branio, a Franjo Wolfl, August Lešnik, Milan Antolković i drugi pružili su predstavu za pamćenje.

Slavni Englezi, u čijem sastavu je igrao i poznati Matt Busby, kasnije dugogodišnji trener Manchestera, primili su pet golova a dali samo jedan. Najboljim igračima proglašeni su vezni igrač Građanskog Milan Antolković, i August Lešnik, koji je Englezima zabio čak tri pogotka. Zagrebački modri, koji su do tada bili tri puta prvaci države, iste su sezone osvojili i četvrti naslov.

Nastup Građanskog je toliko zainteresirao Engleze da je još iste godine uslijedio poziv za oglede na otoku. Građanski je gostovao u Liverpoolu, Doncasteru, Edinbourghu i Wolwerhamptonu, na slavu zagrebačkog i hrvatskog sporta.