Damir Kedžo u BBC-jevu filmu o otkazanom Eurosongu

BBC Newsbeat objavio je kratki dokumentarni film o otkazanom ovogodišnjem Eurosongu pod nazivom Eurovision 2020: The Caneclled Coronavirus Year. Za potrebe filma snimljena je i izjava pobjednika Dore 2020. Damira Kedže.

Iako je Eurosong otkazan "i dalje slušajte dobru glazbu, ljudi", poručio je Kedžo koji je boje naše zemlje trebao braniti s pjesmom Divlji vjetre.U dokumentarcu BBC-jeva reportera Daniela Rosneyja te Stevea Holdena naglasak je na Jamesu Newmanu, višestrukom dobitniku BRIT-Awardsa koji je s pjesmom My Last Breath trebao predstavljati Ujedinjeno Kraljevstvo na Izboru za pjesmu Eurovizije u Rotterdamu otkazanu zbog pandemije izazvane koronavirusom.
Zbog koronavirusa otkazan Eurosong
U dokumentacu, među ostalim, Newman otkriva kako je nastala spomenuta pjesma koju je napisao s Edom Drewettom, Iainom Jamesom i Adamom Argyleom u vikendici u Škotskoj nakon plivanja u hladnom jezeru. Newman je također svojim obožavateljima poručio i kako se nada da će iduće godine dobiti priliku nastupiti na spomenutom natjecanju. - Želim završiti ono što sam započeo, dodao je.Film sadrži i poruke ljubavi, nade i zahvale onih koji su trebali predstavljati pojedine zemlje sudionice najvećeg televizijskoga glazbenog showa, među kojima je i naš Damir Kedžo. Posebnu je pak poruku uputio nizozemski pjevač Duncan Laurence, koji je s baladom Arcade pobijedio na prošlogodišnjem Eurosongu.
Za Eurosong 2021. morat će biti odabrane nove pjesme
Podsjetimo i kako je u ožujku Referentna skupina za Euroviziju donijela odluku da se pravila neće mijenjati i da se za Eurosong 2021. prijavljuju nove pjesme. Na svakoj je televizijskoj kući odluka hoće li slati istog izvođača koji ju je trebao predstavljati ove godine ili nekog novog. O odluci koga će Hrvatska poslati 2021. na Eurosong 2021. pravovremeno ćemo vas obavijestiti.Osim na YouTube kanalu dokumentarni film Eurovision 2020: The Caneclled Coronavirus Year dostupan je i putem streama na BBC iPlayeru.

I kad se Eurosong otkaže, glazba ostaje! 
Eurovizija: Europe Shine a Light
U subotu 16. svibnja u 21 sat na Prvom programu umjesto finala Izbora za pjesmu Eurovizije gledat ćemo uživo iz Nizozemske zamjenski dvosatni show Eurovizija: Europe Shine a Light kojim će se predstaviti svi nesuđeni natjecatelji ovogodišnjeg otkazanog natjecanja, pa tako i hrvatski predstavnik Damir Kedžo.