Pulski filmski festival raspisao natječaj za Hrvatski program

Pulski filmski festival raspisao je u ponedjeljak natječaj za Hrvatski program 67. izdanja festivala, koje će se održati od 18. do 26. srpnja.

Poziv je otvoren od 11. svibnja do do 1. lipnja u ponoć za natjecateljske i nenatjecateljske programe, a prijaviti se mogu filmovi proizvedeni u ovoj ili prošloj godini.

Uslijed novonastale situacije uzrokovane nizom mjera protiv sprečavanja širenja zaraza virusom COVID 19, poziv se ove godine iznimno raspisuje u svibnju, a sama realizacija programa odvijat će se sukladno preporučenim mjerama epidemioloških službi, ističu iz Pulskoga filmskog festivala.

Prijave za natjecateljski Hrvatski program otvorene su za hrvatske igrane filmove i manjinske koprodukcije u trajanju od najmanje 70 minuta.

Prijave za program Kratka Pula produžene su do 1. lipnja za hrvatske igrane filmove i serije u trajanju do 70 minuta te dugometražne dokumentarne filmove.

Iz Pula Film Festivala ujedno pozivaju i producente hrvatskih dugometražnih igranih filmova čiji se dovršetak očekuje nakon 67. Pulskog filmskog festivala da svoj film predstave u programu Filmovi u nastanku.

Prijavnice i opširnije informacije dostupne su na mrežnoj stranici pulafilmfestival.hr