NP Paklenica spremna za posjetielje

U Nacionalnom parku Paklenica s veseljem očekuju prve posjetitelje. No ni tijekom protekla dva mjeseca djelatnici se nisu odmarali, pa je i 20-godišnji projekt uređenja Podzemnog grada uznapredovao.

U zatvorenim objektima Nacionalnog parka poduzete su sve preporučene mjere, osigurana su dezinfekcijska sredstva i postavljena upozorenja o održavanju preporučenog razmaka. Osim Suvenirnice, to se odnosi na očaravajući labirint Podzemnog grada, koji svake sezone iznenađuje novim sadržajima.

Prostorija u kojoj će biti izložba kulturne baštine nije do kraja uređena jer su pločice zbog situacije s koronavirusom ostale u Italiji. Projekt je financiran sredstvima iz europskog fonda za regionalni razvoj. No posjetitelji ipak ponajprije dolaze zbog prirodnih ljepota i nestrpljivo su očekivali otvaranje.

Prvi posjetitelji su se pojavili na dan otvaranja, ostale je vjerojatno pokolebala kiša, no za vikend se očekuje bolja posjećenost.

Paklenica je mjesto na koje se posjetitelji vraćaju, a tomu su prilagođene i cijene ulaznica, koje Nacionalni park nije morao korigirati ni u ovoj situaciji. Redoviti posjetitelji nesumnjivo neće izostati, no sezona je i ovdje neizvjesna.

U međuvremenu nastavljaju provoditi svoje projekte, ali i pripremaju neke nove, o kojima će uskoro biti dostupno više informacija. Do tada, svi možemo uživati u jedinstvenim velebitskim ljepotama.