Budući lutkari jedva dočekali povratak na fakultet

Akademska godina produljena je za tri tjedna, a na Medicinskom fakultetu zbog kliničkih vježbi za četiri. Uz pridržavanje epidemioloških mjera jučer su fakulteti nastavili s praktičnim radom. Odaziv studenata na osječkim fakultetima je dobar i većina ih kaže da su jedva dočekali povratak.

Studenti, budući lutkari, s osmjehom sudjeluju na praktičnoj nastavi. Vježbaju, uz pomoć profesora korigiraju stečena znanja, i što je najvažnije, među kolegama imaju svoju publiku. I to sve uz pridržavanje mjera fizičkog distanciranja.

I dok su teoriju većinom odradili preko interneta, ovi studenti jedinog diplomskog studija neverbalnog teatra u Hrvatskoj s oduševljenjem su se vratili na fakultet.

- Bilo je neobično važno da svi zajedno možemo u prostor jer to je većinski dio studija, taj praktični dio i zapravo najviše možemo naučiti iz tog praktičnog, rekao je Bojan Ban sa studija neverbalnog teatra i glume.

Zbog pandemije ispitni rokovi bit će drugačiji. Kolokviji počinju u drugoj polovici svibnja. S obzirom da na osječkom sveučilištu studira i određeni broj studenata iz BIH s hrvatskim državljanstvom važno je napomenuti da je njima omogućen povratak u Hrvatsku bez obveze provođenja mjera samoizolacije.