Šibenske tvrđave ponovno otvorene, uz nova pravila

Šibenske tvrđave Sveti Mihovil i Barone ponovno su otvorene za posjetitelje, uz poštivanje propisanih mjera i prilagođeno radno vrijeme tijekom svibnja. Do 1. lipnja nudi se i besplatno članstvo u Klubu prijatelja tvrđava.

Čim je otvorila vrata, na tvrđavu Barone stigli su prvi posjetitelji. Odmah na ulazu - obvezna dezinfekcija ruku i igra može početi.

- Imam troje djece i ovo nam je spas, možemo lijepo popiti kavu, sve nam je tu pri ruci, tako da uživamo, kazala je posjetiteljica Mirela.

Mnogim je Šibenčanima ta tvrđava omiljeno odredište zbog ugostiteljskog objekta. No, zbog poštivanja propisanih mjera, ta je usluga zasad - samoposluživanje na otvorenome.

Tvrđava Mihovil zatvorena je u jutarnjim satima, jer se ne očekuje veći broj turista. S obzirom na to da će tvrđave zasad posjećivati samo domaći, članovima Kluba prijatelja tvrđava produljeno je članstvo, a ostali to mogu postati do 1. lipnja besplatno - putem interneta ili na blagajnama tvrđava.

Unatoč pandemiji, raspoređuje se i malo više od 4 milijuna kuna europskoga novca za daljnje opremanje i uređenje tvrđave sveti Mihovil.

Više doznajte u videozapisu.